Tankar kring musikval när det gäller spellistor

Musiksmak är något väldigt subjektivt och personligt, smaken är som baken, delad. Inom danskretsar verkar detta verkligen ställas på sin spets och det blir ibland hårda ord mellan de som har olika smak.

Att få skarp kritik, när man lagt ner tid på att skapa en spellista, är inte så roligt och kan ibland vara direkt sårande och det verkar gå åt båda hållen, om det nu hade varit så enkelt som att det bara var två falanger med olika musiksmak som kritiserade varandra.

Hur som helst, är det en fråga om smak och håller sig spellistan inom någon form av rekommendation så ska nog eventuellt kritiska kommentarer sträcka sig till -lite för modernt för min smak, -lite för traditionellt för min smak, -kunde varit lite mer varierat, -lite för starkt kryddat för min smak …

När vi dansar socialt, i våra kretsar, så dansar vi någon form av swingdans typ Bugg, Boogie Woogie, Lindy Hop, Jitterbugg, Jive, West Coast Swing, Blues men till 90% är det Bugg eller så dansar vi någon form av styrdans typ Fox, Foxtrott, Balboa, Tango, Vals, Kizumba men till 90% är det Fox. Vad som skiljer dessa danser åt är geografi eller tidsepok vilket gör att musiken även kommer att spegla var den kommer ifrån både geografiskt och när i tiden dansen/musiken har haft sin storhetstid.
Så när vi gör en spellista så bör musiken till 90% passa för att dansa Bugg och Fox till. Musiken bör alltså vara en blandning av traditionell/mogen och modern dansbandsmusik, våran "Mat och Potatis". Naturligtvis ska vi ha en sås till, lite olika grönsaker och dessutom bör vi krydda!

Om en spellista bara blir Krydda och Sås, så kommer den att passa en extremt liten andel av våra dansare, så se till att göra en fullvärdig måltid men som alltid så är smaken som baken, den är …
Visa våra skapare av spellistor uppskattning och håll Era kommentarer och kritik på en rimlig nivå!